Hoe werkt een gsmversterker

De werking van een indoor Gsm signaalversterker of Repeater

AI Uitleg GSM Versterker van HiBoost

Technische uitleg

Uw mobiele telefoonsignaal wordt overgedragen door elektromagnetische golven, die een communicatieverbinding tot stand brengen. Het falen van deze verbinding is vaak te wijten aan factoren zoals de bouw van het gebouw, uw locatie binnen het gebouw of de mate van isolatie, zoals in een kelder, souterrain, woning, restaurant of kantoor.

De afstand tot de zendmast speelt ook vaak een rol, vooral wanneer u zich bevindt in een gebied dat door de telecomproviders als ‘buitengebied’ wordt aangemerkt.

Uitleg en installatie video multiband 2G, 3G en 4G

Het GSM-signaal kan binnenshuis soms zwak zijn, wat resulteert in slechte mobiele dekking. Gelukkig kunnen indoor signaalversterkers deze problemen oplossen. Dit gebeurt door een signaalversterker te installeren met een buitenantenne die het zwakke buitensignaal opvangt, en een binnenantenne die het versterkte signaal binnenshuis verspreidt. Dit verbeterde signaal wordt dan naar uw mobiele telefoon gestuurd, waardoor u weer bereikbaar bent voor uw familie, vrienden en klanten.

Het is belangrijk op te merken dat de effectiviteit van deze oplossing afhangt van een goede buitenontvangst, idealiter minimaal 3 streepjes. Dit komt doordat de kabels tussen de antennes en de versterker een klein percentage van het buitensignaal kunnen verliezen, meestal zo’n 5-8%. Het gebruik van hoogwaardige kabels, zoals ons eigen merk, en losse N-connectors kan dit verlies verminderen en de algehele prestaties verbeteren.

hoe het werkt

Welke mobiele versterker (GSM versterker) is geschikt voor mij?

Het kiezen van de juiste mobiele versterker (booster) hangt sterk af van de frequentieband van uw provider, zoals KPN, Odido, Vodafone of andere providers zoals Robin Mobile, Tele2, Ben, enzovoort.

KPN en Vodafone werken op de 900MHz band in Nederland, terwijl Odido soms ook op de 1800MHz band voor 4G actief is. De 800MHz band is voor allen gelijk. 4G wordt voornamelijk gebruikt voor dataverkeer en is niet cruciaal voor bellen met uw mobiele telefoon. In de toekomst wordt bellen via 4G mogelijk met Voice over LTE, afgekort als VoLTE.

Multiband GSM Signaal versterkers

Multiband versterkers zijn tegenwoordig populair vanwege het feit dat KPN en Vodafone spraak over 4G en 5G toestaan. De dekking van 4G en 5G is momenteel nog niet optimaal in Nederland en staat alleen dataverkeer toe. Als uw telefoon aangeeft dat 4G of LTE wordt gebruikt, moet u mogelijk uw telefoon instellen op 4G bij het gebruik van een multiband versterker die geen 5G ondersteunt. Dit komt ten goede aan het batterijverbruik en garandeert de goede werking van de multiband versterker.