Gebruikers installatie handleiding

Voor de installatie van alle onze gsm versterkers.

Huaptec Hiboost boosters zijn een efficiënte oplossing om slechte mobiele signaal te verbeteren. Maar voordat je ten volle kunt profiteren van het systeem, dient u het goed te installeren.

De installatieprocedure wordt uitgevoerd in 4 eenvoudige stappen. U sterk aangeraden om de instructies in de handleiding te volgen. Als er problemen zijn en het u nog steeds niet duidelijk is en u vragen hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons tijdens kantooruren op telefoonnummer 085-201 78 83.

Installatie thuis of op kantoor

U heeft een kant-en-klare kit met de versterker, 2 kabels en 2 antennes ontvangen. Zorg voor de installatie dat u alle benodigde componenten heeft.

Gsmversterker handleidingLet op: afbeeldingen kunnen afwijken

 

Stap 1. Installeer een buitenantenne

1 . Kies een goede plek om de Yagi, Paneelantenne andere antenne te installeren.

Normaal gesproken kiest u het hoogste punt van uw pand om een goed signaal te ontvangen. Het dak van uw woning of bedrijfspand voldoet meestal.

U kunt de antenne in principe overal plaatsen waar u een goed signaal ontvangt met uw telefoon. Dit moet wel minimaal 2-3 Bars zijn.

Houd rekening met een verlies van 10% op 10 meter kabel. Het advies is dan ook om geen grotere afstanden te overbruggen. Is dit toch nodig overweeg dan om een hogere kwaliteit kabel te gebruiken.

Wij laten onze  hoge kwaliteit kabel zelf maken want onze kabels hebben slechts een verlies van 1% op 50 meter. Vergeet niet als u hier voor kiest wel de Connectoren mee te bestellen van het type F Connector. (smb) (click hier voor gsmversterkers 5D-FB kabel)

 

Plaatsing buitenantenne vaststellen

De bovenstaande  afbeelding laat zien hoe u het beste de juiste locatie kunt vinden voor u buitenantenne.

 

Het idee is dat u de antenne plaatst waar het vanaf het pand het dichts bij de zendmast van de Telecom provider komt. Hierdoor voorkomt u ook dat het interne zend signaal niet gaat storen op het externe zend signaal. (het kruizen van deze signalen kan tot verlies van signaalsterkte leiden).

Installeer de buitenantenne.

Bevestig de buitenantenne op de gekozen plaats waar een goede ontvangst van het signaal is.

U kunt dit het beste doen door de app signal supervisor te downloaden!

Er zijn twee mogelijke soorten installatie – paal en wandmontage.

Als u ervoor kiest om de buitenantenne te monteren op het dak, moet u de antenne te bevestigen op de paal met een L-bracket en schroeven. Volg op de volgende bladzij het paal montage schema.

 

Montage methode

 

LET OP:  De vereiste mastdiameter wordt φ40 ~ φ50 (mm)

Om wandmontage uit te voeren, plaatst u de antenne direct op de muur met een L-bracket en schroeven. Vind het voorbeeld hieronder wand montage:

blankVeiligheidsopmerking:
Wikkel waterdichte tape rond de connectoren tussen een buitenantenne en de kabels om water of andere vormen van schade te voorkomen.

Stap 2. Installeer de indoor-antenne

De  binnen antenne wordt meestal geplaatst in het centrum van uw huis / kantoor om een ​​globale dekking te bieden.

Voor en Hi13 modellen:

Sluit de indoor-antenne aan op de bijbehorende connector op de booster en draai stevig vast.

blankVoor Hi17, Hi20 en Hi23 modellen:

  1. Kies een ruimte waar geen sterk signaal te ontvangen is en er bevestig de indoor-antenne.
  2. Plaats het op de wand of in de hoek als volgt:

blankOpmerking :

De afstand tussen de binnen- en buitenantennes moet 5-10 meter zijn. Als deze ruimte tussen de antennes niet kan worden gehaald zorg er dan voor dat een barrière (bijvoorbeeld een wand) om de isolatie te vergroten en om zelfoscillatie te voorkomen.

 

Stap 3. Installeer de Signal Booster 

  1. Selecteer een locatie in de buurt van een stopcontact. Hi13 booster modellen met swipe antenne kunnen in de buurt van de stroomvoorziening worden geplaatst. De booster van Hi17, 20 en 23 modellen is meestal gemonteerd op de muur in de kamer met een binnen paneelantenne zoals op de afbeelding hieronder:
  1. Sluit de buitenantenne aan op de booster connector gemarkeerd als “Outside”. Draai de verbinding aan met de hand.

fix_mobile_signal_booster

  1. Sluit de indoor antennekabels aan booster connector gemarkeerd als “indoor”. Draai de verbinding aan met de hand.

Stap 4. Start Up the Booster

  1. Sluit de signaal versterker met het netsnoer EN steek de stekker in het stopcontact.

blank

LET OP:  

Sluit de versterker pas op de voeding aan nadat u de antennes op de juiste manier heeft aangesloten.

 

  1. Als het alarm LED groen of oranje knippert, betekent dit dat de signaalversterker goed werkt.

Nadat de versterkers is ingeschakeld, zal het automatisch de beste prestaties met intelligente automatische sterkte regelingsfunctie zich aanpassen. Zodat geen handmatige bediening nodig is. Controleer de dekking.

Als het goed is, van harte gefeliciteerd! De installatie is succesvol afgerond!

 

Veiligheid principes:

blankDe versterker moeten voldoen aan veiligheidseisen voor communicatieapparatuur. Zorg voor een goede aarding en bliksembeveiliging.

 

blankDe voedingsspanning van de versterker moeten voldoen aan de veiligheidsnormen. Elke actie mag pas na het loskoppelen van de voeding op voorhand worden uitgevoerd.

 

blankU mag de versterker niet openen, raakt u de module van de versterker aan of opent u de klep van de module waar de elektronische componenten zitten en raakt u deze componenten aan dan is het mogelijk dat de onderdelen worden beschadigd door elektrostatische lading of ontlading.

 

blankHoud de versterker uit de buurt verwarming-apparatuur, omdat de versterker zelf warmte afvoert als hij aan staat. Kan dit van invloed zijn op de versterker. Een ruimte zonder verwarming is dus aan te raden.

u kunt deze handleiding ook downloaden om te kunnen printen

DOWNLOAD: HiBoost Gsm gebruikers installatie handleiding