Hoe werkt een gsmversterker

De werking van een indoor Gsm signaalversterker of Repeater

AI Uitleg GSM Versterker van HiBoost

Technische uitleg

Uw mobiele telefoon signaal wordt door elektromagnetische golven overgedragen en creëert een communicatie verbinding, De reden dat dit niet lukt ligt vaak aan de de bouw, uw locatie in het gebouw of isolatie van dit gebouw, zoals bijvoorbeeld een kelder of souterrain maar ook uw woning, restaurant of kantoor.

De afstand van de zendmast speelt vaak ook een rol, zeker als u zich in een door de telecom providers bestempeld buitengebied bevindt.

Uitleg en installatie video multiband 2G, 3G en 4G

GSM-signaal indoor of binnen versterkers kunnen deze problemen oplossen door een signaal versterker te plaatsen met een buiten antenne en een binnen antenne waar dan de versterker het binnen signaal verspreid, dit signaal is dus het door het buiten antenne ontvangen buiten signaal via de gsm versterker en uw binnen antenne door te sturen naar uw mobiel gsm telefoon met als gevolg dat u weer bereikbaar bent voor uw familie, vrienden en klanten. met als regel dat u buitenontvangst goed is!.

U moet dan denken aan minimaal 3 streepjes. De reden hiervan zijn de kabels tussen de antenne’s en versterker hierdoor verliest u z’n 8-10% het buitensignaal. Er zijn betere kabels (Hirschmann) te verkrijgen en ook losse N connectors.

hoe het werkt

Welke mobiele versterker (gsm versterker) is geschikt voor mij?

Welke Mobiele versterker (booster) u nodig heeft hangt sterk af van de frequentie band van uw provider zoals KPN, T-Mobile, Vodafone of tussen bedrijven als Robin Mobile, Tele2, Ben etc.

KPN en Vodafone werken op de 900Mhz band in Nederland en T-Mobile op de 1800Mhz banden 3G oftewel 2100Mhz is voor allen gelijk. 4G wordt alleen voor data gebruikt en is dus niet nodig om goed te kunnen bellen met u mobiele telefoon. In de toekomst zou dit wel mogelijk moeten zijn ze noemen dit Voice over LTE, afgekort met VoLTE.

Multiband versterkers

De reden waarom tegenwoordig bijna alleen 2 of 3 bands  frequentie mobiele indoor versterkers worden verkocht is dat KPN en Vodafone ook spraak 4G, 5G toestaan. omdat de dekking in Nederland nog niet goed is en alleen data communicatie toelaat. Als u telefoon dus aangeeft 4G of LTE moet u om een multiband versterker welke geen 5G ondersteunt de telefoon terug zetten naar 4G. Dit komt in de regel u batterijverbruik ten goede en garandeert de goede werking van de multi-band versterker.