Hoe werkt een gsm versterker

De werking van een indoor GSM Signaal versterker of Repeater

Uw mobiele telefoon signaal wordt door elektromagnetische golven overgedragen en creëert een communicatie verbinding, De reden dat dit niet lukt ligt vaak aan de de bouw, uw locatie in het gebouw of isolatie van dit gebouw, zoals bijvoorbeeld een kelder of souterrain maar ook uw woning, restaurant of kantoor.

De afstand van de zendmast speelt vaak ook een rol, zeker als u zich in een door de telecom providers bestempeld buitengebied bevindt.

uitleg-signaalversterkers-van-hiboost

GSM-signaal indoor of binnen versterkers kunnen deze problemen oplossen door een signaal versterker te plaatsen met een buiten antenne en een binnen antenne waar dan de versterker het binnen signaal verspreid, dit signaal is dus het door het buiten antenne ontvangen buiten signaal via de gsm versterker en uw binnen antenne door te sturen naar uw mobiel gsm telefoon met als gevolg dat u weer bereikbaar bent voor uw familie, vrienden en klanten. met als regel dat u buitenontvangst goed is!.

U moet dan denken aan minimaal 3 streepjes. De reden hiervan zijn de kabels tussen de antenne’s en versterker hierdoor verliest u z’n 8-10% het buitensignaal. Er zijn betere kabels (Hirschmann) te verkrijgen en ook losse N connectors.

hoe het werkt

Welke mobiele versterker (gsm versterker) is geschikt voor mij?

Welke Mobiele versterker (booster) u nodig heeft hangt sterk af van de frequentie band van uw provider zoals KPN, T-Mobile, Vodafone of tussen bedrijven als Robin Mobile, Tele2, Ben etc.

KPN en Vodafone werken op de 900Mhz band in Nederland en T-Mobile op de 1800Mhz banden 3G oftewel 2100Mhz is voor allen gelijk. 4G wordt alleen voor data gebruikt en is dus niet nodig om goed te kunnen bellen met u mobiele telefoon. In de toekomst zou dit wel mogelijk moeten zijn ze noemen dit Voice over LTE, afgekort met VoLTE.

Multiband versterkers

De reden waarom tegenwoordig bijna alleen 2 of 3 bands  frequentie mobiele indoor versterkers worden verkocht is dat KPN en Vodafone ook spraak over 3G (2100Mhz) toestaan. 4G of of (800 of 2600Mhz) zijn lastige frequenties omdat de dekking in Nederland nog niet goed is en alleen data communicatie toelaat. Als u telefoon dus aangeeft 4G of LTE moet u om een multiband versterker welke geen 4G ondersteunt de telefoon terug zetten naar 3G. Dit komt in de regel u batterijverbruik ten goede en garandeert de goede werking van de multi-band versterker.

Mag het nou wel, of mag het nou niet?

Het vergunning verhaal is een duidelijk maar vreemd verhaal. Officieel zijn de frequentiebanden aan telecom providers uitgegeven en in Nederland maar helpdeskmedewerkers van dezelfde telecom providers sturen regelmatig klanten naar ons toe. En volgens de helpdesk van KPN is het geen probleem als u de binnen antenne ook binnen installeert. Dan zou hij omdat de het pand waar u geen ontvangst van buiten ontvangt ook geen signaal naar buiten kan krijgen door isolatie etc.

De verkoop van versterkers voor mobiele telefonie is in Europa toegestaan indien de producten voldoen aan de voorwaarden en bepalingen van art. 8. Richtlijn 1999/5/EG van het EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD van 9 maart 1999. De producten van van gsmversterkers.nl en aanverwante handels en domeinnamen handelend onder ERC Automatisering voldoen aan deze voorwaarden. Het kopen van een GSM versterker/repeater is in alle Europese landen vrij toegestaan. Het gebruik van een GSM Versterker/Repeater is in de meeste landen vrij toegestaan. In sommige Europese landen dient de koper officieel eerst schriftelijk toestemming te vragen aan de betreffende GSM operators. Controleer zelf of u in uw land toestemming dient te vragen. Als u overgaat tot aankoop van onze signaalversterkers gaat u met het aanvinken van de algemene voorwaarden akkoord met dit feit. En bent u dus zelf verantwoordelijk voor het gebruik, de installatie en het in-gebruik stellen van de signaalversterker.

Vele klanten van KPN etc. zijn gered met onze oplossing en de binnen antenne is in principe ook geschikt voor 250m2 dus te zwak om iets te storen buiten 20-25 meter rondom de binnen (indoor) antenne. En mocht hij wel storen of versterken dan zal het naast liggende bedrijf alleen maar blij zijn dat ze mee kunnen liften of uw signaal versterker. Verder is na ons weten Nederland het enige land wat hier theoretisch moeilijk in kan doen. In de afgelopen jaren hebben wij nog geen echte problemen van klanten ontvangen omtrent dit verhaal. Het staat echter wel vermeld op onze website en in onze algemene voorwaarden waar u mee akkoord ging bij aankoop. Wij kunnen bij calamiteiten dus ook niet overgaan tot restitutie van uw aankoopbedrag of andere vormen van terugbetaling.